Kostpolitik

Sund kost er en del af hverdagen på Fjordvang

På Fjordvang Efterskole ønsker vi at gøre dig og dine kammerater bevidste om kostens vigtighed ved:

  • at give dig en sund, varieret og velsmagende kost
  • at indrage dig i tilberedningen af maden

Vi laver naturligvis særmenuer, der tager hensyn til forskellige religioner og kostrelaterede allergier.

Har du lyst, er du altid velkommen til at kigge ud i køkkenet og spørge løs. Du kan også kontakte køkkenet på 97 32 16 88 på hverdage mellem 6.30 og 13.30.

Grynden er klar til spaghetti på Gastronomi Linjefag - Fjordvang Efterskole
Røremaskinen tages i brug i Gastronomi Linjefag

Vi følger de officielle kostråd

På Fjordvang Efterskole laver vi mad, der læner sig op ad de officielle kostråd.

Vi hjælper dig med at følge alle kostrådene, så din krop får dækket behovet for vitaminer, mineraler og andre vigtige næringsstoffer. Det vil gøre det nemmere for dig at holde en sund vægt og balance i livet.

Råvarer

Vi bruger økologiske grøntsager.

Vi bruger så få halvfabrikata som muligt for at:

  • undgå farve- og tilsætningsstoffer
  • du får en viden om og forståelse for rene råvarer
  • få den bedste smagsoplevelse og størst muligt næringsindhold
  • øge bevidstheden om årstidens frugt og grønt
  • vide hvad den mad, vi spiser, er sammensat af

Kosten giver balance

For at sikre en stabil blodsukkerbalance dagen igennem, må der ikke gå for lang tid mellem hvert måltid. Vi tilstræber derfor at servere 6 måltider om dagen.

Vi mener, at stabilt blodsukker er med til at sikre en bedre indlæring og en mere harmonisk adfærd. Derfor er det altid muligt at få gulerødder, frisk frugt og koldt vand uden for de faste måltider.

Spisetider

Kl. 07.30 Morgenmad
Kl. 09.30 Formiddagspause med servering
Kl. 12.00 Middagsmad
Kl. 14.30 Eftermiddagspause med servering
Kl. 17.45 Aftensmad
Kl. 21.15 Aftenservering og hygge

Tilberedning

Maden tilberedes så vidt muligt fra bunden.

Vi forsøger at efterleve følgende:

  • vi bager alt vores brød selv
  • vi sparer på fedtstoffet
  • vi serverer groft brød til alle måltider
  • vi tilbereder mest muligt fra bunden
  • vi lægger vægt på, at maden er varieret, og at den harmonerer i smag, konsistens og udseende
  • vi tilstræber et stort forbrug af grønt og et mindre forbrug af kød
  • vi skifter mellem bordservering og ”ta’ selv bord”
  • vi tilstræber brug af årstidens grøntsager
  • vi er lydhøre overfor elevernes ønsker

EU Skoleordning for frugt, grønt og mælk

 

I EU ønsker man at fremme sunde kostvaner og styrke børn og unges adgang til frugt, grønt og mælk.

Derfor har EU vedtaget en skoleordning, der skal give skoleelever bedre adgang til frugt, grønt og mælk.

Den er vi på Fjordvang naturligvis en del af.

Hvem møder du?

Køkkenassistent

Dorte Slyk

Køkkenassistent
Køkkenassistent

Jonna Brøgger Skallebæk

Køkkenassistent
Køkkenassistent

Dolly Stræde

Køkkenassistent

Jeg elsker, at der altid er gulerødder. Både til mig og min hest.

Ellie, elev i 10Global

Se filmen om Fjordvang

Nuværende og tidligere elever fortæller om deres efterskoleår

Det bedste år i dit liv venter på dig

Et efterskoleår på Fjordvang bliver det bedste år i dit liv. Oplev vilde udfordringer, afslappende hyggestunder, kærlighed, nye venskaber, verdensklasse lærere, topfaciliteter og ikke mindst et intenst efterskoleliv med oplevelser og venner for livet.

Hvorfor vælge Fjordvang?

  • Du bliver klar til en gymnasial eller erhvervsrettet uddannelse
  • Vores undervisning tager afsæt i din faglige interesse
  • Du bliver en del af stærkt fællesskab
  • Vælg mellem 7 forskellige og fede linjefag
  • Du udvikler dig fagligt og som menneske
  • Du lærer at tage stilling og bliver selvstændig
  • Vi har fokus på læring og værktøjer
  • Du bliver bevidst om dine styrker

Besøg os og hør mere om kosten og efterskolelivet på Fjordvang

Besøg os