Mie

Mie fortæller om sit efterskoleår på Fjordvang

Mie Thuesen – Årgang 23/24 – fortæller om sit efterskoleår på Fjordvang.

Hvorfor valgte du Fjordvang?

Jeg elsker min hest og at ride. Så jeg har selvfølgelig valgt Fjordvang Efterskole på grund af deres fantastiske faciliteter og min linjefagslærer Maj-Britt. Hun er for vild og dygtig til at lære fra sig, hvad enten det handler om spring, dressur eller håndtering af hesten.

På min gamle skole blev jeg mobbet. Jeg synes, de andre var meget egoistiske og sammenholdet elendigt. Da jeg valgte efterskole, lagde jeg derfor stor vægt på, at Fjordvang er en mindre efterskole, hvor der er plads til alle. Det valg har jeg ikke fortrudt.

Hvad er dine linjefag?

Det er naturligvis Ridning. Jeg elsker det, og jeg nyder hver eneste dag, at jeg har min hest lige i baghaven. Jeg kan altid gå ud til den og sikre mig, at den har det godt. Jeg lærer vildt meget, og sammenholdet i stalden med de andre piger – og alle drengene der konstant kommer på besøg – er fantastisk.

Dit yndlingssted på efterskolen?

Det er hestestalden og hallen. I hallen springer vi på airtrack, og selvom jeg ikke er ret god, er det vildt sjovt. Begge steder har vi et godt fællesskab og snakker sammen på kryds og tværs i sofakrogen og på halgulvet.

Hvordan er kammeratskabet på Fjordvang?

Derhjemme havde jeg ikke så mange drengevenner. De var lede, dumme og barnlige. På Fjordvang er det helt anderledes, og jeg har lært, at jeg sagtens kan have venskaber med drenge uden at blive gjort grin med. Her er der plads til alle. Selvfølgelig er man mere sammen med nogle end andre. Men jeg oplever ikke lukkede grupper, hvor nogle få er sig selv nærmest. Det er fedt.

Hvad har Fjordvang givet dig med i rygsækken?

Jeg er blevet mere åben over for andre og lært, at det er okay bare at være sig selv. Jeg har fået mere selvtillid og større power. Jeg er talblind og har det derfor svært med matematik. Men jeg er blevet bedre, fordi lærerne er gode til at hjælpe. I Ridning har jeg altid været selvkritisk. Her har jeg lært at fokusere på det, der lykkes og være stolt af det, jeg opnår.

Din bedste oplevelse på Fjordvang?

Jeg husker især en sommeraften, hvor vi bare lå i hængekøjen, lyttede til musik og snakkede løs.

Hvorfor skal unge vælge Fjordvang?

På Fjordvang behøver du ikke passe ned i en bestemt kasse. Her er plads til alle. Det kan jeg godt lide. Vi har det fedeste fællesskab, gode linjefag og dygtige lærere i de boglige fag. What’s not to like?

Facts

Navn: Mie Thuesen
Årgang: 23/24
Bor i: Oksbøl
Bedste minde: Sommeraften i hængekøjen
Livret på efterskolen: Paneret kylling med kokossovs
Yndlingssted: Hestestalden og hallen
Linjefag: Ridning
Yndlingsfag: Ridning
Forelsket på efterskolen: Nej
Fremtidsdrømme: Arbejde med islandske heste