Christian

Christian Olsen fortæller om sit efterskoleår på Fjordvang

Christian Olsen – årgang 18/19 – er i gang med en kombineret gymnasie- og erhvervsuddannelse. Når eksamenen som EUX-mekaniker er i hus, vil Christian læse videre og forfølge drømmen om et job som racing engineer i et Formel 1 team. I føljetonen om tidligere elever fortæller Christian om sit efterskoleår på Fjordvang.

Hvorfor valgte du Fjordvang?

Jeg valgte Fjordvang Efterskole, fordi jeg gerne ville bruge mine hænder og arbejde med håndværk og metal. Fjordvang har et stort værksted. Det faldt jeg for, da jeg var ude at besøge efterskolen.

Hvad har Fjordvang givet dig med i rygsækken?

Selvom jeg var skoletræt, da jeg kom, fik jeg alligevel lært en masse bogligt. I dag er jeg glad for, at jeg tog 10. klasse på Fjordvang. Det rustede mig til at tage en EUX som mekaniker. I løbet at mit efterskoleår blev jeg mere moden og selvstændig. Mine forældre var der ikke til at hjælpe, så jeg måtte selv træffe nogle beslutninger. Det lærte jeg, at jeg sagtens kunne.

Din bedste oplevelse på Fjordvang?

Jeg har aldrig stået på ski før. Alligevel var skituren til Stöten den fedeste og vildeste oplevelse. Vi boede i vores egen hytte. Det var hyggeligt og sjovt. Vi grinede næsten hele tiden.

Hvorfor skal nye elever vælge Fjordvang?

Der er ikke så mange regler, hvis blot du lever op til det ansvar, efterskolen giver dig. Det kan jeg godt lide. Lærerne er fantastiske, og så bor man blandet piger og drenge på gangene. Det giver et godt fællesskab.

Facts

Navn: Christian Olsen
Årgang: 18/19
Bor i dag i: Videbæk
Bedste minde: Skituren til Stöten i Sverige
Livret på efterskolen: Fødselsdagsmenu
Yndlingssted: Metalværkstedet
Yndlingsfag: Dansk og Metal
Forelsket på efterskolen: Ja, fik en sød kæreste
Uddannelse: EUX-mekaniker
Job i dag: Drømmer om at blive racing engineer